Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Водолазни центрове

Тук можеш да откриеш пълен списък на водолазните центрове в България, както и допълнителна информация за тях, снимки и линкове към техните интернет сайтове. Ако ти самият имаш водолазен център и желаеш да го включим в нашия сайт, изпрати ни и-мейл с пълна информация на адрес:

Водолазни центрове Diving BG -Созопол и София

Адресът на водолазните
ни училища:

в град Созопол:
Марина Порт Созопол 

Kурсове през зимата в София  Магазин AQUALUNG
www.divetec.bg

офис в град София:
12 А, Вежен
1421 София

 

Созопол 
               359 (886) 166 122

София        
               359 (886) 166 199   
   

info@bg-diving.com
www.bg-diving.com

Водолазен център DIVING BG предлага гмуркане за всеки, който би искал да открие Черно море и неговия подводен свят и потънали кораби.

Всички наши водолазни центрове използват и поддържат водолазната учебна система на PADI, IANTD, NAUI Tech и GUE.
 

Diving BG работи с всички нива на водолазни курсове PADI: От Recreational Diver и Breath-hold Diver чак до Instructor Training. Въпреки всичко, ние уважаваме желанията и нуждите на всеки клиент по отношение на съществуващите организации и федерации и обслужваме почти всички от тях (SSI, NAUI, IDA, NASDS, YMCA, PDIC, CMAS и т.н.)

За клубове и групи, които желаят да дойдат със свои собствени инструктори и планират ваканциите си при нас, ще бъдем щастливи да ви окажем пълно съдействие и да предоставим възможността да ползвате нашите бази и технически потенциал.

Сигурността за нас е от изключително значение, ето защо ние се занимаваме с развлекателно гмуркане и използваме системата на PADI.

Заради огромната си любов към потъналите кораби и значителния ни опит, ние се концентрираме изключително и в Tech и Wreck diving по системата DIR.

Горди сме да Ви съобщим, че Diving BG в сътрудничество с BSTD Underwater Explorers са първите в България, които организират курсове по техническо гмуркане по системата DIR.

Водолазните центрове на Diving BG са оборудвани с екипировка от изключително високо качество, както и високоскоростни модерни лодки, специално оборудвани за Wreck diving.

Ние сме горди да предложим на всички клиенти персонално обслужване, така че те да станат наши приятели за бъдещи гмуркания, да планират ваканциите си в някой от нашите водолазни центрове и да преживеят отново удоволствието от първото си гмуркане с нас. Една от основните ни мисии е по време на вашата почивка да ви предоставим услуга с неоспорима учтивост и любезност. Всичко това благодарение на нашата отдаденост към Сигурността, Качеството и Услугите.

Клуб Нептун

Пловдив

Крикор Сренц gsm: 0885 597 269
e-mail: srents@abv.bg

Клубът е официално регистриран на 2 юли 1989 г.
Първият за страната самостоятелен клуб за провеждане на подводна дейност.
Функционира в съответствие с националното законодателство.
Организира: обучение, спортно-състезателна дейност, подводни експедиции, аварийно-спасителни мероприятия

HARRY'S Diving Center

Центърът за подводен спорт се намира на централния плаж в курортен комплекс "Златни Пясъци",непосредствено срещу Гранд хотел "Интернационал" и кафе-бар "Айфеловата Кула".

Контакти:
GSM: e-mail: todorharbaliev@hotmail.com
0897 966661 web: www.goldensands.bg
0897 966663

Водолазни системи:PADI,SSI

При нас можете да завършите пълната гама PADI курсове от Discover Scuba до Divemaster включително,както и огромно разнообразие от интересни специалности.
Организираме и всякакви видове единични гмуркания и подводни екскурзии:
гмуркане от брега
Гмуркане от катер
Гмуркане на потънал кораб

Екип:
Инженер Тодор Харбалиев-Хари-PADI Master Scuba Diver Trainer,Emergency First Response инструктор
Известен е в морската столица като основател на първото частно българско водолазно училище.Занимава се с водолазна дейност от над 30 години.От 1995 година е официален представител и инструктор на PADI за България,като през всички тези години през неговата школа преминават стотици водолази.

Красен Харбалиев-PADI Master Scuba Diver Trainer,Emergency First Response и Nitrox инструктор.
Занимава се с водолазен спорт от ранна възраст.Завършва всички нива до Divemaster в центъра на Златни Пясъци,трупа опит,асистирайки при занятията с ученици, и през 2008 година завършва курс за PADI Инструктор в червеноморския курорт Шарм-Ел-Шейх,световноизвестен с високото качество на обучение и многобройните сертифицирани PADI водолази и инструктори.

Harry's Diving Center е един от най-реномираните водолазни центрове на българското Черноморско крайбрежие,отговарящ изцяло на стандартите на PADI International Resort and Retailer Association.Разполагаме с модерна водолазна екипировка,зала за видео обучение и теоретични занятия с ученици,два бързоходни катера,водолазен магазин,медицински център,както и масажно помещение,където можете да релаксирате след гмуркане.

Seanomad Freediving School

София

Любомир Стефанов

Телефон: 0883 35 25 45
e-mail: info{at}seanomad-freediving.com

www.seanomad-freediving.com

Курсове по свободно гмуркане за начинаещи и напреднали със сертифициран AIDA инструктор. Екипировка за свободно гмуркане и подводен риболов.

Seanomad Freediving School е първото училище по свободно гмуркане в България, което предлага висок стандарт на обучение, водено от сертифициран инструктор. Фокусът на предлаганите от нас AIDA фридайвинг курсове е необходимостта да се гарантира безопасността на Вас и Вашите партньори. Курсовете са добре балансирани и обхващат теория, използване на екипировка, умения в басейн и занимания в открити води.

Seanomad Freediving School е създадено от Любомир Стефанов - единственият AIDA инструктор и международен съдия по свободно гмуркане в България. Той е успешен състезател на международно ниво, с участия на големи състезания, няколко медала и 8 национални рекорда в дълбочинните и басейновите дисциплини. Любомир тренира активно с цел да подобри рекорда си от 60 метра (CWT - гмуркане на дълбочина с моноплавник), поставен на Световното първенство в Каламата през 2011 г.

Водолазен център Арапя

Къмпинг ”Арапя” е разположен на южното ни черноморие, между с. Лозенец и гр. Царево. Естествения залив, който е образувала природата на това място привлича много туристи през летния сезон.

GSM: 0899 979 740
0898 763 907
dive_arapya@abv.bg

"ВОДОЛАЗЕН ЦЕНТЪР АРАПЯ" е основан през 1999 г. в гр. Пловдив.

Основната идея за създаване на училището е пропагандиране на съвременните методи и техники за безопасно спускане, съчетани с модерна и надеждна водолазна техника.

Ние имаме необходимия опит, който искаме да предадем на всеки интересуващ се и желаещ да практикува този спорт, защото ГМУРКАНЕТО НЕ Е КАТО НИЩО ДРУГО НА СВЕТА!!!

Екип


Емил Николов Каратопраклиев е роден на 02.05.1973 в гр. Пловдив. Водолазен курс любител завършва през 1994 г. в подводен клуб "Нептун" - Пловдив.

През 1997г. завършва курс за инструктор 3 степен по БФПД (Българска Федерация по Подводна Дейност) в клуб "Нептун" Пловдив.


От 1998г. е инструктор по CMAS (Световна конфедерация по подводни дейности).

От 1999г. е инструктор във ”ВОДОЛАЗЕН ЦЕНТЪР АРАПЯ” и член на Българска национална асоциация по подводна дейност - Варна (БНАПД).

От 1998 г. работи в аварийно-спасителния отряд към противопожарна служба Пловдив.

От 2007 г. е PADI инструктор № 645162

Стамен Ясенов Стаменов е роден на 15.03.1972 г. в Пловдив. Завършил e водолазен курс любител през 1994г. към клуб "Нептун" - Пловдив.

През 1997 завършва курс за инструктор 3 степен по БФПД (Българска Федерация по Подводна Дейност) в клуб "Нептун".


От 1998г. e инструктор по CMAS (Световна конфедерация по подводни дейности).

От 1999г. е инструктор във ”ВОДОЛАЗЕН ЦЕНТЪР АРАПЯ”.

Член на управителния съвет на БНАПД – Варна. (Българска Национална Асоциация по Подводна Дейност).

Водолазен център VODASPORT

ул. Втора, 9662 с. Свети Никола, курорт Русалка, Каварна
 

телефон: 05744 601
клетъчни телефони:
0888 397160, 0898 605696

e-mail: import@vodasport.com

www.vodasport.com

 

Важно пояснение

Спортният тренинг и/ или образование изискват специфично програмно време и постъпки. Предварителната организация е за предпочитане. VODASPORT носи отговорност за това да консултира клиентите си своевременно и по най-добрия за тях начин, но си запазва правото, както на оперативни, така и на финансови промени за съответната своя услуга, ако конкретният случай налага подобно действие. Обърнете внимание на подгрупа Резервации и разплащания от раздел На суша. За тренинг и участие в подводни спортове на лица под 16 годишна възраст е необходимо писмено съгласие от техните родители или попечители.

Водолазен център Аквасуб

Водолазен център "Аква-Суб" се намира в град Созопол.
Центърът разполага с качествено оборудване, опитни инструктори и има за цел да отговори на всички очаквания на своите клиенти. В активите на Аква-Суб са всички дейности свързани с водолазния спорт: гмуркания за абсолютно начинаещи, за напреднали, гмуркания до потънали кораби, нощни гмуркания, водолазни курсове, водолазни ваканции, както и ставащите все по-популярни Технически гмуркания.

Водолазен център Аква-Суб

Град Созопол
Яхтено пристанище

Свържете се с нас на телефони:
Tел: 0899 40 80 20
Tел: 0888 404 606

Или ни пишете на:
E-mail: info@aqua-sub.com

В пролива между северната част на гр. Созопол и остров "Св. Иван", на дълбочина между 18 и 20 метра, дъното е песъчливо и равно. Изведнъж пред подводните плувци се изправят мрачни каменни колони с диаметър 4-5 метра. Те са стотици и създават усещането, че плувецът е попаднал в апокалиптичен древен лес. Това наистина е вкаменена гора, потънала преди 70 милиона години под водите на Черно море.

Изследванията на учените установяват, че дърветата са от рода на блатен кедър. В периода преди 70 милиона години тук е съществувало блато недалеч от брега. Евентуално при някакъв голям геологически катаклизъм морето рязко е повишило нивото си с около 20 метра. Предполага се, че водата не е съдържала кислород и това е довело до вкаменяването, а не до изгниването на древната гора.

Подводната разходка в гората между стволовете на каменната гора е едно незабравимо разтърсващо удоволствие за всеки подводен плувец. Тук са възможни приятни находки от всички исторически епохи – древни котви, амфори, битова посуда и други. Предполага се че, при влизане в созополския пристанищен залив моряците са изхвърляли всички излишни и повредени при плаването съдове.

"ЮТЕК ДАЙВИНГ" КЛУБ

Силистар

+359(896)819-416, (899)414-814
fax +359(2)952-57-67
гр.София п.к.1408 ул."Краище", Бл.16, Вх.А, партер

Нашият клуб организира подводни спускания и курсове за обучение на водолази по южното Черноморие. Можете да ни откриете на плажа Силистар от юли до септември.

Какво Ви предлагаме?

За деца над 8 години - да се научат да плуват и да се гмуркат с маска, шнорхел и плавници

За деца над 10 години - да се научат да дишат с водолазен апарат под ръководството на инструктор в плитки и тихи води

За всички желаещи - да направят първата си подводна разходка или да преминат курс за водолази

За притежаващи водолазна квалификация - нощно гмуркане, спускане от лодка или спускане до потънали кораби

Водолазен център Баракуда

Варна

гр. Варна 9000
ул. "Ген. Гурко" 43
тел./факс 052/ 610 841
GSM: + 359898 670 602
          + 359 898 670 604
e-mail: office@baracudadive.com
 

Ако споделяте девиза на Русо
„Назад към природата”, потопете се в тази наша информационна лагуна. Ще ви бъде от полза.
Поне изплакнете праха и полепналия смог на градското битие от себе си.

Назад към природата не се върви пеша. В природата човек се гмурва. Защото тя е живот, а животът е роден в Голямата вода. И който иска да види и усети неговото лоно, самата първична природа на този живот, той не нахлузва обувки, а плавници.

Всъщност трябват и други неща. Ние ги имаме. Ние сме „Баракуда” и морето е нашето царство. Под водата е тихо, чисто, красиво, различно, интересно, уютно.

Добре дошли в школата за (кандидат-)водолази „Баракуда”. Защото ние не сме само магазинери и търговци…

Водолазен център Албена

Албена

Водолазен център Албена е отворен от началото на месец Май до края на месец Октомври. Нашият офис е разположен на приземния етаж на хотел "Лагуна бийч" в централната част на курортен комплекс Албена. За повече информация, попитайте Вашия хотелски администратор, погледнете картата или просто ни се обадете !

Водолазен център Албена е открит през лятото на 1999 година. За всичкото това време ние имаме проведени хиляди спускания и курсове с туристи от цял свят. Нашите инструктори са сертифицирани на най-високи нива по системите на световните водолазни асоциации, IDA,CMAS и NAUI.

Към водолазния център има и специализиран магазин за водолазна екипировка на следните водещи производители:

Водолазен клуб Z-DIVING

Водолазен клуб Z-DIVING  се намира във ваканционно селище Лозенец, община Бургас, хотел Амбелиц.

 0878 77 40 90

http://z-diving.net

 

Ние предлагаме водолазни разходки, спускания за деца, нощни спускания, спускания до потънали кораби, дълбоководни спускания...

Водолазен център Dive Pro

Варна

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС: Варна - 9000, ул. Цар Асен 16

тел.: 052/ 603 913 , факс: 052/ 603 549
моб: 0888 290 445 , 0888 415 786

http://divepro-bg.com/contacts.php

Водолазен център Дайв Про извършва курсове за леководолазно обучение по програмите на Световната Федерация за Подводна Дейност /CMAS/. Разполагаме с опитни водолазни инструктори и първокласна екипировка. Нашето леководолазно училище ще предложи едно незабравимо преживяване на Черно море.

Водолазен център Дайв Про работи с ново, качествено водолазно оборудване на фирма "Scubapro"-водеща компания за леководолазна екипировка. Разполага с 10-, 12-, 15- литрови единични бутилки за въздух, дихателни автомати и водолазни жилетки според техническите изисквания на CMAS. ДАЙВ ПРО осигурява курсистите с неопренови костюми, баластни колани, маски, шнорхели, плавници и друго допълнително водолазно оборудване.

Черноморски Водолазен Център ООД

Варна и Златни пясъци

Офис
Варна 9000
бул. "Княз Борис I" 6
Централна Поща - Кутия 460

Телефон: +359 52 603432
Факс: +359 52 603432
Електронна поща : office@prodivebg.com
Windows Live ID: office@prodivebg.com

Създаден през 1998, Черноморски Водолазен Център е единственото водолазно училище в България което предлага обучение на водолази на всички нива по ситемите НАУИ и ПАДИ известни в цял свят.

Водолазен център Марина

гр. Китен
Водолазен Център МАРИНА е разположен до хотел "Марина", на живописния полуостров "Урдовиза", бившия "Яхт клуб".

За контакти, моля пишете на: info@divebul.com или се обадете на следните телефони:
    +359 878 161 169
    +359 878 162 169

 

GPS координати:  N 42° 14' 06.3"  /   EO 27° 46' 52.3"

Водолазен център МАРИНА е създаден през 2005 година в град Пловдив. Нашата цел е да Ви запознаем с един нов, достъпен за всички свят, да Ви покажем един приятен спорт, който можете да практикувате по всяко време на годината.

    Основната ни идея е разпространение на съвременните методи и техники за безопасно обучение по системата на Националната Асоциация на Подводните Инструктори САЩ– NAUI. За изпълнението на тази задача, нашия екип от професионалисти, ръководен от Румен Железаров NAUI# 36909, разчита на модерна и надеждна водолазнa екипировка на световно известни марки.

     Водолазен център МАРИНА работи съвместно с Центъра за подводна археология гр. Созопол.