Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Новини

07.11.2014
„Дни на предизвикателствата“ между 2 и 4 декември, 2014 .

Гост -лектор на събитието ще бъде и водолазният инструктор и технически водолаз от DIVING BG - Ина Димитрова.
Британският алпинист Лео Холдинг и българската гордост Боян Петров гостуват за 10-годишнината на фестивала.
Документални филмови премиери, лекции и презентации са включени в тридневната програма на най-големия форум за екстремни спортове, туризъм и екология.
Най-големият български фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология „Дни на предизвикателствата“ навършва 10 години. Юбилейното издание ще се проведе между 2 и 4 декември в аула „Максима“ на УАСГ. Специални гости ще бъдат най-атрактивният в момента алпинист, бейс джъмпър и приключенец на световно ниво - британецът Лео Холдинг и българската гордост Боян Петров, прочул се с рекордното изкачване на три осемхилядни върха без кислородна маска за 90 дни.
Набиращо сериозна популярност през последните години, събитието се очаква да събере над 2500 човека този декември: планинари, катерачи, парапланеристи, сърфисти, любители на приключенията, еко активисти, експерти, фотографи и др., обединени от любовта към природата и адреналина.
В традицията на дългогодишната си история, „Дните“ ще предложат на посетителите си богата тридневна програма, изпълнена с множество документални филмови премиери, презентации, лекции и дискусии, отразяващи най-високите постижения в аутдоор спортовете и приключенията в световен мащаб, както и обществени значими практики в опазването на природата у нас.
Кулминацията в програмата ще бъде премиерната прожекция на филма “The Last Great Climb”, представяща екстремната експедиция на специалния гост на „Дните“ Лео Холдинг и екипа му до връх Улветана (2931 м), Антарктида - едно от най-трудните изкачвания през последните години на глобално ниво. Друг основен акцент ще бъде участието на Боян Петров, който ще разкаже за емблематичното като стил първо българско изкачване на два от най-смъртоносните върха на планетата – К2 (8611 м, Чогори, Пакистан) и Канчедзьонга (8586 м, Хималаи, Непал) и на Броуд пик (8047 м).
Пълната програма с график по дни и часове ще бъде обявена съвсем скоро. На този етап актуална информация може да бъде намерена на официалната страница и на фейсбук страницата на събитието.
Отбелязването на 10-годишнината на „Дни на предизвикателствата“ ще започне още следващия месец: в рамките на четири поредни седмици през ноември ще се провеждат подгряващи партита с DJ сет и прожекции на най-добрите филми от предишни издания на фестивала. За присъстващите са предвидени много награди, а датите и заглавията ще бъдат обявявани във фейсбук каналите на “Дните“.
Каузите са същностна характеристика на „Дни на предизвикателствата“. Традиционният фотоконкурс тази година е част от кампанията „Професия хижар“. Желаещите да се включат могат да го направят в две категории „Балканът крие своите тайни“ и „Хора от планината“ до 30 ноември. Както винаги, публиката ще определи чрез гласуване носителя на голямата награда– велосипед RAM HT.TWO29 2.3.
Тридневни билети за „Дни на предизвикателствата“ могат да бъдат закупени на специална цена 17 лв. от магазини „Стената“. При закупуване онлайн в мрежата на Ticketlogic стойността им е 20 лв., както и на касите в магазини „На тъмно“, „Fastpay”, книжарници „Booktrading”, “Office 1 Superstore” в цялата страна. Еднодневни билети по 10 лв. за трите дни ще могат да бъдат намерени на място.
Партньори на 10-тите „Дни на предизвикателствата“: ОББ, Nissan, Garmin, SportDepot, RooBar, Deuter, Berghaus, Patagonia, IceBreaker, RAM Bikes, Teva, Camouflage.bg , Tatonka , Jack Wolfskin, Boreal, ABK, North Finder.

Дни на предизвикателства онлайн
Официална страница:
www.predizvikatelstva.com
Фейсбук фен страница:
www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata
Събитие във фейсбук:
https://www.facebook.com/events/698455573601870/

За контакт и повече информация:
Елиза Стоева
PR & Event Manager
Тел. 0876 660 232
Email: elistoeva@gmail.com
Diving Bg DivingMagazine's photo.
Diving Bg DivingMagazine's photo.
Diving Bg DivingMagazine's photo.