Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Новини

05.10.2012
Раждането на делфинче в смайващо видео

Екип на хавайския морски парк Dolphin Quest засне раждането на 12-годишната Кео и първите минути на малкото с майка му. Удивителното видео показва как делфинчето излиза с опашката напред и веднага започва да плува редом с майка си – първоначално малко по-неуверено, но минути по-късно вече се носи съвсем плавно и щастливо с Кео.

Малкото е момиченце и все още няма име – то ще бъде кръстено след 30-дневен кризисен период, в който ще бъде стриктно наблюдавано от ветеринарите.

В хавайската изкуствена лагуна, в която посетителите могат да плуват с делфините, новороденото е 18-ото делфинче, дошло на бял свят от 1998 г.

Заедно с ветеринарния екип и оператора, във водата за да помагат на Кео са бабата на новороденото Пеле и неговата леля Ноелани.

Доверието, което Кео изпитва към човешкия екип, е изключително, казва специалистът по морски бозайници Рей Стоун. „Кео търсеше подкрепа и увереност от човешките си приятели. Също така доброволно доплува до дока, за да могат ветеринарите да преслушват сърцето на малкото с ултразвук по време на раждането."

Бременността при делфините трае около година и може да бъде истинска тежест, заради което те действително започват да плуват по-бавно.

Вижте видеото тук:

http://www.livescience.com/23446-its-a-girl-dolphin-mom-gives-birth-in-hawaii-video.html

Източник: http://spisanie8.bg