Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Новини

13.01.2012
Водолаз намира пръстен на жена, изгубен през 1930- връща го на нейния внук

Louise Hearst Entzminger вероятно е смятала, че нейния пръстен от колежа е изгубен завинаги, след като паднал на дъното на известния Longwood през 1930 год.

Но сега, почти 37 години след нейната смърт, нейния златен пръстен с емблемата на женския колеж в Мисисипи, и моминско и име изписано от вътрешната му страна е в ръцете на нейния 75-годишен внук, благодарение на усилията на един водолаз.

"Това е невероятно", казал нейния внук John Entzminger от Oakton, щата Вирджиния "Нямах абсолютно никаква представа, че баба ми била изгубила пръстена си."

Точно толкова изумен бил и Reed Banjanin, човекът който открил пръстена миналото лято по време на гмуркане в извора, където тя очевидно го е загубила. Той по-късно издирил и нейния внук.


" Гмуркам се от близо 20 години", каза 38 годишния Banjanin, "и това определено е най-якото нещо, което съм намирал някога."

Banjanin живее в Springs, който през 30-те е бил известен като Sanlando Springs, популярно място за плуване по това време . Днес, Springs е комплекс от затворен тип, в близост до State Road 434 и се използва само от жителите и гостите му.

Миналия юли, Banjanin се гмурнал в Springs на дълбочина около 25 фута, когато неговият метален детектор сигнализирал близо до подводна пещера. Електронният техник от AT &T често обикаля местните извори и пещери в търсене на скрити съкровища.

"В повечето случаи попадам просто на отпадъци, но от време на време намирам обица или нещо друго, което мога да продам за дребни пари", казал той.

Banjanin бързо започнал да копае край мястото,на което детектора отчел и намерил златния пръстен в пясъка.

"Той беше много запазен", каза той.

Използвайки Интернет, Banjanin открил, че Louise Hearst, името изписано върху пръстена е на жена, която се е дипломирала бакалавърска степен от колежа през 1923 г., датата, която също била изписана на пръстена. Той също научил, че жената е родена през 1903 г. в Hattiesburg. Но Banjanin достигнал до задънена улица след това.

"След това се молех Бог да ми помогне да намеря собственика", каза Banjanin. "Аз също така публикувах информацията и във Facebook."

Подтикнат от свой приятел, Banjanin намерил семеен регистър, който посочил, че през 1925 г., Louise Hearst се е омъжила за Robert S. Entzminger, който произлиза от известна фамилия от Seminole County. Баща му бил пастор на баптистка църква в Longwood, а братовчед му CW Entzminger бил виден бизнесмен, комисар на окръга и държавен законодател, който също така помогал за развието на Longwood в началото на 20 век.

С помощта на Herman Dürr, от Южна Каролина, който се занимава с генеалогия, Banjanin открил, че Louise Hearst Entzminger е починал през май 1975 г. и е погребан в Blythewood, SC.

Въпреки че не било възможно да върне пръстена на първоначалния му собственик, Banjanin научил, че нейният внук, John Entzminger  живее във Вирджиния. Banjanin се свързал с Entzminger на 17 Декември, на неговият 75ти рожден ден, за да му разкаже за откритието.

"Аз просто не можех да повярвам", каза Entzminger, пенсиониран инженер. "Той е успял да ме открие."

Entzminger казал, че баба му никога не е споменава за изгубения пръстен. Той предположил,че тя навярно е плувала в Sanlando Springs в деня, в който го е изгубила. Louise Entzminger е живяла най-вероятно в Южна Каролина по това време и вероятно е била на посещение на семейството на съпруга си в Seminole County.

На Бъдни вечер, Entzminger получил пръстена на баба си по пощата, и той споделил, че планира да го предаде на внуците си като семейна наследствена вещ.

"Това просто са невероятни съвпадения."

Източник: http://www.orlandosentinel.com/features/os-longwood-springs-ring-found-20120105%2c0%2c2856127.story