Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Новини

25.04.2010
Нови скулптури бяха потопени в подводния музей в Мексико

Подводният музей на изкуството „The Cancun and Isla Mujeres” е само на стъпка разстояние от това да стане най-големия подводен музей, като за целта той добавя три нови склуптури.
Склуптурите - Dream Collector, Man on Fire и The Gardener of Hope – бяха внимателно потопени на различни дълбочини в националния парк.
Създадени от Британско-гвинезийския художник Джейсън Де Кайрес Тейлър, склупторите са поставени в близост до естествени рифове и морски живот, за да създадат една изкуствена природна среда.
Dream Collector включва дозина бутилки, съдържащи окуражаващи послания, изпратени от различни места по света, докато Man on Fire има 75 дупки по нея, засадени с огнени корали.
В едно от посланията е написано “Нека нашите сърца никога не станат толкова корави като главите ни,” от Роберто Диаз, Президент на Подводния Музей Cancun.
The Gardener of Hope описва младо момиче, лежащо на градинска полянка.

Склуптурите са направени от PH-неутрален бетон, което помага на водораслите и малките безгръбначни да виреят върху тях, като по този начин укрепват местната екосистема. Външния вид на склуптурите се изменя с времето, така както се изменят кораловите рифове и морския живот.