Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Новини

01.02.2010
SCUBACRAFT

Във филмите за агент 007 винаги преживяваме един от онези моменти “И аз искам такъв” - от часовниците Омега, които съдържат в себе си цял арсенал лазери и механизми за заключване, до коли, които могат сами да се потапят.

Сега вече има воден съд, което всеки би желал да има. Scubacraft е спортна лодка с изпълнение от най-новата световна технология, която може да се трансформира в аеродинамична подводница. На пръв поглед тя изглежда като малка, гладка, скоростна лодка с двигател от 16 к.с., способна да развие впечатляващите 50 мили в час.

Когато обаче достигне до мястото на гмуркане, тя има способността да се трансформира в свободно потъваща, затворена хидродинамична летяща машина, която може да потъне в дълбочини до 30 метра. За да направи това, тя използва иновативна технология, която й позволява да се трансформира в подводница. Тя се задвижва под вода с електрически движещи механизми и използва интуитивен контрол за създаване на усещането за летене под водата.

За всяка от тях са използвани най-новите материали, изтъкнати майстори на лодки и инженери, които са създали наистина уникален съд. Scubacraft е забележителен звяр, който ще ви позволи да преживеете най-смелите си фантазии от величината на 007.

Спецификации

Капацитет

3-ма души

Тип на двигателя

4-тактов, вграден 4-цилиндров DOHC

Максимална мощност

160 конски сили естествено ускорение

Обхват

100 мили

Маса

390 кг

Изпълнение на повърхността

50 м/ч

Полезен товар

400 кг

Максимална дълбочина

30 метра стандартно (50 метра опционално)

РАЗМЕРИ

Обща дължина

4.5 метра

Обща широчина

2.1 метра

Обща височина

1.8 метра

Свалете брошура от тук: www.scubacraft.com/media/brochures/SC3-brochure.pdf

Източник: http://www.stylenoir.co.uk/travel.aspx?id=17 and http://www.scubacraft.com/experience/underwater.html