Diving BG - българските водолазни училища

Абонирай се онлайн

Новини

16.01.2010
SSI премахва Водолазните Таблици от Учебните Материали

SSI премахва Водолазните Таблици от Учебните Материали
Водещата компания във водолазното обучение и бизнес поддръжка Скуба Скулс Интернешънал (SSI),  обявява своето решенеие да премахне водолазните таблици от своите SSI учебни материали за програмите Водолаз в Открити Води и Водолаз Обогатен Въздух Нитрокс.
“SSI се фокусира върху предоставянето на високо качество и иновативни средства за обучение за своите Водолазни Центрове и Водолази.

По време на своето начално обучение Водолазите днес закупуват водолазни компютри, така че нуждата от водолазни таблици за водолазно планиране при развлекателното ниво се превръща в отживелица. Елиминирането на таблиците премахва бариерата за влизане, на база фактът, че много водолази изпитват трудности при изучаване на таблиците. В резултат се увеличава неудовлетвореността, когато те открият  в рамките на, или непосредствено след входящо ниво на обучение, че не е наистина наложително да знаят как да боравят с таблиците, тъй като на разположение има водолазни компютри. Водолазите трябва да разбират  декомресионната теорията, но вече не е необходимо да усъвършенстват употребата на водолазните таблици при планиране. Агенциите за обучение трябва да приемат този факт и да реагират адекватно.

Наша отговорност е да поддържаме ентусиазма на хората по отношение на техните водолазни преживявания и да намалим бариерите за практикуване на спорта. Това решение е още една стъпка в правилната псока”, каза Гидо Венциг от SSI Service Center – Europe, Africa and Middle East.

Сега SSI дава възможност на SSI Професионалните Водолази да обучават използвайки таблици, или компютри. От  SSI Професионалните Водолази вече не се изисква да обучават начинаещи  курсисти по таблиците. Таблиците бяха преместени в притурката към учебниците, за да бъдат наясно водолазите, че те все още съществуват и Професионалните Водолази все още имат възможността да ги представят ако имат желание. SSI ще продължи да изобретява и осъществява този вид нововъведения, с цел да направи дайвинга по-привлекателен и да подпомогне Водолазните Центрове на SSI да остнат на върха в обуението.

 

Източник: SSI Bulgaria